TECHNOLOGIA I BUDOWA
MODUŁ SOCJALNY Niezbędnym wyposażeniem zabudowy jest —moduł socjalny z systemem zasilania w wodę ciepłą i zimną. Posiada własne zbiorniki na wodę, nierdzewne zlewozmywaki i umywalkę, dwie wylewki i automatykę uruchamiania pompy wody. Każdy moduł instalowany w samochodzie jest dostosowany do przepisów obowiązujących w kraju, w którym będzie prowadzona działalność. Moduł socjalny— jest to komponent konieczny do właściwego, a przede wszystkim bezpiecznego dla klientów prowadzenia działalności gastronomicznej.
OŚWIETLENIE Bardzo ważnym elementem jest oświetlenie. Oprócz design-u musi doświetlać wszystkie strefy robocze. Musi być energooszczędne.
PÓŁKA NAD OKNEM Stanowi miejsce dla najczęściej używanych opakowań i innych podręcznych towarów. Posiada również oświetlenie, które pomaga w obsłudze klienta. Część nad „wydawką” jest podniesiona dla lepszej obsługi.
OKAPY I OSŁONY TERMICZNE Okapy wykonujemy ze stali nierdzewnej różnych rozmiarów dostosowane do wymiarów food trucków. Bardzo ważną rzeczą w tych okapach jest tzw. Strefa zimna – konstrukcja z izolacją termiczną i ogniotrwałą. Montowany jest system wyciągów mechanicznych montowanych na dachu pojazdu. W części roboczej znajduje się skraplacz oleju.
WYSUWANE PANELE GASTRONOMICZNE Wykonane przez nas panele wysuwne charakteryzują food trucki swoją niepowtarzalnością. Oprócz ciekawego designu spełniają także funkcje ergonomiczne i pozwalają na większą powierzchnię roboczą. Istnieje możliwość zainstalowania w nich urządzeń gastronomicznych również przez nas robionych witryn chłodniczych ze sterowaniem elektronicznym.Design paneli wysuwnych występuje w wersji prostej i wersji obłej z giętymi szybami.Jest możliwość montażu w przedniej zabudowie osłon szklanych – służących do osłonięcia przed zimnem i kurzem.
WITRYNY CHŁODNICZE – SAŁATKOWE Budujemy witryny chłodnicze na sałatki, sosy czy owoce – z możliwością zastosowania od 2 do 6 pojemników. Blaty wykonane są ze stali nierdzewnej łatwej w utrzymaniu czystości.
SYSTEMY NIEZALEŻNEGO ZASILANIA Wykonujemy wszelkie systemy i instalacje niezbędne do w pełni samodzielnego funkcjonowania food trucków. Zawsze montowane jest przyłącze zewnętrzne elektryczne, natomiast jest dodatkowymi systemami zasilania są agregaty prądotwórcze, systemy baterii z przetwornicami, lub systemy hybrydowe. Wszystkie systemy niezależnego zasilania są dobierane do potrzeb klienta.
INSTALACJA ZASILANIA GAZEM PŁYNNYM Zasilanie urządzeń gazowych wchodzących w skład zabudowy food trucka wykonujemy w sposób identyczny, jak instalacje zasilania w LPG. Montowany jest zbiornik o pojemności 40-120 L, skąd gaz jest rozprowadzony do urządzeń gastronomicznych. Instalacja jest zabezpieczona elektrozaworem. Plusy takiego systemu:
OTWIERANE KLAPY, DRZWI, PLAFONY REKLAMOWE Bardzo istotną częścią food trucka jest otwór okienny. Posiadamy prasę próżniową i możemy wykonać klapy nawet do 400 cm szerokości i do 270 cm wysokości – mogą to być również ścianki do uzupełnienia po drzwiach, chłodni, sufity w „pocztowcach” – które w większości przypadków są zapadnięte i nieszczelne.
OKLEJANIE I REKLAMA Zajmujemy się także przygotowaniem siatki projektu reklamy i oklejenia food truck'a.
CZAS BUDOWY Czas budowy samochodu pod gastronomię zależy od:
KOSZT INWESTYCJI Koszt inwestycji uzależniony jest od kilku czynników: Minimalny koszt rozpoczyna się od 45 tyś. zł netto nawet do 110 – 140 tyś. zł netto.
JAKIE SĄ MOŻLIWOŚCI FINANSOWANIA BUDOWY FOOD TRUCKA Wszelkie prawa zastrzeżone.